dimarts, 10 d’agost del 2010

Com puc saber si el meu fill consumeix drogues?

Alguns comportaments, actituds o fins i tot evidències físiques són senyals que apunten que el teu fill puga estar consumint algun tipus de droga. Encara que no són definitives, ni acusatives, és molt important que les conegues i les tingues en compte.

L'augment del consum d'alcohol i altres drogues entre els joves s'ha estès a Espanya en els últims anys. Els psicòlegs atribueixen aquest fenomen no solament al fet que cada vegada estan més normalitzades en la societat, si no que també són cada vegada més accessibles econòmicament.

La majoria dels estudis indiquen que els joves contacten amb les drogues cada vegada més primerenc (12 o 13 anys), i també que segons l'edat vària el tipus de droga que estan en risc de consumir. En general, els adolescents comencen consumint substàncies legals (alcohol i tabac) de major accessibilitat i normalització, per a després anar incloent drogues il·legals (cànnabis, cocaïna, al·lucinogens,...).

A més, és molt important l'entorn de l'adolescent, ja que l'adolescència és una lluita interior entre el xiquet que és i l'adult que vol arribar a ser. Per açò, els límits els comencen a creuar entre els 12 i 13 anys, consumint drogues per imitar als amics i per arribar a aqueix punt de rebeldia que a aquesta edat els sembla tan atractiu. A més la seua percepció de risc és baixa, i si les noves sensacions no les troben en altres àmbits d'oci com l'esport és fàcil que proven les drogues.